KBDB Ace Pigeons

Ons verhaal


Onze duiven >>

Beste bezoeker, beste sportvriend

Welkom op onze site . Welkom bij PLATTEEUW PIGEONS .

Ons verhaal , is er eentje om u tegen te zeggen .Misschien ongelooflijk maar waar .

Grootvader Odiel , was een echte duivenman . Met zijn superduif “de grijzen” , won hij een auto op de nationale vlucht van Angoulême in het jaar 1949. Na het overlijden van mijn opa, nam mijn vader de kolonie over . Als klein manneke, hielp ik al heel veel aan de duiven . We hadden direct een topduif, onze “zwarten nekke” , die 4 jaar na elkaar , hem klasseerde in de categorie snelheid.

Dan speelden we rustig verder en in de jaren 2000, waren we heel gewone spelers, altijd supersportief en enthousiast. Vele jaren was de interesse weg , maar de laatste jaren kwam de passie volledig boven . Van de laatste plaats naar de EERSTE  plaats , in enkele jaren , je moet het maar doen. Vanaf 2007, werden de plannen volledig veranderd. Nadat we tot nog toe altijd succesvol waren, in al wat we deden , verstond ik het maar niet waarom het niet wou lukken met de duiven . Na lang nadenken , na veel luisteren , en na veel gezond verstand, nam ik afscheid van het vasthouden aan vaste systemen. Een revolutionair nieuw systeem, bleek achteraf.

Pas op, ik vertel u de waarheid, en de waarheid kan je 100 keer vertellen. De waarheid moet gezegd worden, en past misschien niet in het plaatje van velen, maar daar ben ik ferm gerust in .Dus , als je warm loopt van grote papieren stambomen, als je een sterke speler bent in de wintermaanden , en wanneer  het seizoen begint uw liedje uit is, gelieve dan nu deze site te verlaten . Voor u kan ik niets doen .

Het begin van ons succesverhaal  :

We beslisten, vooral op aandringen van mijn pa, om terug uit onze vliegduiven te kweken, en niet alleen uit kwekers. Kwekers vinden wij  persoonlijk “voeders” . Goede kwekers zijn er bijna niet, zoals er ook bijna geen goede duiven zijn. We namen ook afscheid van de veearts bezoeken, gedaan met blind kuren , gedaan met antibiotica . Dan was het …erop of eronder , en het was er ferm op . Duiven werden keihard gespeeld, gespeeld en nog eens gespeeld. Duiven met kopproblemen werden uit het team verwijderd, en enkel de besten mochten blijven . De selectie was héél zwaar . Bij te warm weer, werd de volledige ploeg ingemand, Doffers en duivinnen .

We hadden ook geluk : maar geluk dat dwing je af . We hadden het geluk om in de val te lopen, om te investeren in een nieuwe kolonie, bestaande uit het beste van het beste, de grote namen. Papier hier , papier hier … maar wanneer we onze selectie doorvoerden , moet ik u zeggen dat ze niet zo goed waren als op papier . Mijn eigen selectie, zonder papier ,was véél beter. Het maakt mij echt niet uit , wat de soort is . De beste duiven moeten we hebben  , in de andere hebben we nul interesse. In het begin ben ik veel op mijn bek gegaan, haalde we weinig prijzen. Ik heb daar nooit naar gekeken. De enige weg was vooruit , en nooit meer achterom kijken.  In een minimum van tijd kwamen we dichter bij de top, en voelden de collega’s mijn hete adem in hun nek.

In 2009 konden wij ons  voor de eerste keer klasseren in de provinciale kampioenschappen, we  werden 10de in de categorie jongen . Nu hebben we sinds 2010 , 27 ASDUIVEN in de Kbdb kampioenschappen , ….wie kan dat zeggen ??????

Onze methode: Wij hebben 200 duiven , kweekduiven inbegrepen . 145 duiven zitten bij onze vliegduiven . Van de 145 duiven , worden er 136 gespeeld . Dus, alles moet mee . De duivinnen normaal gezien iedere week, de doffers om de 2 weken .  Wij krijgen kritiek dat we heel veel duiven spelen, maar ik kan er toch niets aan doen, dat mensen die  200 duiven hebben, er  slechts met 30 spelen !! Dus, ons rendement is optimaal , we halen het onderste uit de kan , en het is een vicieuze cirkel . We starten dan nog eens met een 125 tal jongen.

We hebben ook héél veel goede duiven . Ik denk dat mijn beste duif van 5 jaar geleden, nu zeker niet meer bij mijn top 50 zou zijn. We moeten ook ieder jaar nieuwe kampioenen kweken. Indien we een jaar gewone duiven kweken, dan hebben we snel gedaan . We verkopen ook onze kampioenen niet , toch zeker niet in hun vliegcarrière . Ik heb al mijn kampioenen broodnodig. Maar ’t is simpel , als je al uw duiven keihard speelt , wat zit er dan nog op uw hok na een bepaalde tijd ….Juist ; enkel duiven met goede resultaten.

Bon, neem pen en papier , en vergelijk eens met onze kolonie

1. Wij spelen alle vluchten, van de eerste tot de laatste . Dus voor alle duidelijkheid, alle afstanden , alle categorieën  , alle vluchten. Velen spelen niet alle vluchten, omdat ze de duiven er niet voor hebben . Ze hebben geprobeerd.. maar het lukte niet. 2. Wij spelen met succes alle vluchten , doen altijd mee voor de zege . Altijd zijn wij gemotiveerd en strijdvaardig We spreken enkel van top nationale prestaties, geen flauwe kul van zones enz… Geen provinciale vluchten met gunstige liggingen hé. 3. Slechte locatie: we moeten spelen tegen de massa, en ook tegen de wind . 80% van de vluchten hebben we normaal gezien geen kans, van zodra er iets van west in komt, zijn we eraan voor de moeite . Dus , ofwel moet je maar  betere kweken dan de rest,   en toeslaan wanneer het kan, ofwel moet je verhuizen en op de ideale lijn gaan wonen .Als je het niet gelooft, kom dan naast mij wonen , je zal het rap beseffen . We hebben een soort gekweekt dat bij tragere snelheid , minder dan 1200 m/m , misschien de beste van België is. We hebben ook nog  dubbele pech : wij liggen nergens goed : niet in onze provincie, niet in de zone en niet in België. We kunnen nooit van een zo’n extra uitslag gebruik maken. Als we vroeg zijn, is het nationaal vroeg . Maar , de aarde warmt op, dus de warme zomers komen er misschien wel aan  🙂 4. Wij hebben bijna alles gewonnen dat je kan winnen, in 2 jaar tijd . We zijn de enige West-Vlamingen die in de geschiedenis van de  Kbdb de titel KAMPIOEN VAN BELGIE , GROTE HALVE FOND gewonnen hebben . Ooit was er iemand 5de , dus , u begrijpt hoe moeilijk het is . We zijn dit jaar de beste van België , cureghem centre. Daar zijn we ook super content mee, toeslaan op de grote fond : op Barcelona, Libourne , Narbonne enz .. We spelen achter niets , maar als je super bent, win je alles ..zo maar, vanzelf. Twee jaar op rij kampioen  in onze provincie , meer dan 100 overwinningen in 3 jaar, 55 top 100 nationaal noteringen in 2 jaar (niet in najaarsvluchten hé) , 2 nationale overwinningen, superstar van de maand : de resultaten tellen…al de rest is cafépraat . 5. Supergemotiveerd zijn wij altijd : wanneer de passie, de motivatie weg is, zijn de goede resultaten ook weg . 6. Conclusie : in enkele jaren misschien de beste , we laten het aan de critici over . Kampioen worden is moeilijk, maar er blijven is nog moeilijker . Wees gerust, ze zijn voor vele jaren op hun gemak met ons . Zolang wij onze kampioenploeg samenhouden, kan er ons niet veel gebeuren . Als je ze zitten hebt is het makkelijk, als je ze niet hebt …. zoek er maar achter , niet gemakkelijk.

Tot slot : goede duiven kunnen alles , slechte kunnen niets.    Als uw duiven gezond ingemand worden, gezonde motivatie hebben, goed getraind worden , goed verzorgd worden , gepaste voeding krijgen enz…. , en de resultaten zijn er niet , dan moet je herbeginnen: andere en betere . En, doe zoals ik, doe uw gedacht , het schijnt dat je langer leeft als je uw gedacht doet.

EEN  ENORM DANKWOORD :

* mijn vrouw , mijn kinderen : voor de kostbare tijd die we verliezen in de zomermaanden * mijn  mama : bedankt om mij in de zomermaanden in onze schoenenzaak op te vangen : niet vergeten  : voor superschoenen moet je bij Vanluechene in Rumbeke zijn . De ruimste keuze in alle merken , én korting voor duivenmelkers * mijn pa : we hebben het toch maar gedaan . Al die successen , en we zijn er niet door veranderd * mijn duivenvrienden en supporters : mini kolonies en andere kolonies * mijn team : bedankt André , Gert Noels , Jos . Speciale dank aan  Roland en Cecile ,  1000 maal dank aan Gerard * de critici : door jullie ben ik meer gemotiveerd dan ooit . Nogmaals bedankt : Hoe meer kritiek, hoe beter . * aan alle kampioenen voor het wederzijds respect . *maar vooral , aan al mijn duiven : Bedankt voor alle successen . Jullie zijn mijn helden .

De toekomst :  Ieder jaar nieuwe uitdagingen . We gaan proberen op dit niveau verder te spelen en gaan onze ploeg niet verkopen , maar hem samenhouden . In 2014 zouden wij graag volledig doorbreken met Platteeuw-Noels in de provincie Limburg. Onze nieuwe Barcelona Loft in Hulste in  stelling brengen, en in de nabije toekomst een hok op de ideale vlieglijn.  Maar , we gaan eerst verder spelen , en verder kweken op dit niveau .

Beste sportvrienden,  bekijk zeker mijn FLANDERS FIELDS , veel leesplezier.

Ik wens iedereen het allerbeste, en veel succes in onze sport

De cirkel is rond : mijn opa Odiel en mijn oma Elsa zouden heel fier zijn , en fier , dat mogen we terecht zijn Het hooi zit op zolder, de buit is binnen …… we hebben niets meer te bewijzen , vanaf nu is het puur genieten .